Baddeboda Ishockey

Grundningen

IK Baddeboda grundades år 1899 I sveriges minsta landskap. IK Baddeboda ishockey grundades före hela IK Badeboda fotboll. Ik Baddeboda fotboll är östmanlands stolthet men de ska vi ändra på. IK Baddeboda har gått upp från division 8 till division 7 därefter så vann dom divisionfinalen mot Reimersholm med 2-1 och baddeboda gick upp till division 6. Just nu spelar dom ganska stabilt och ligger 4 i division 6.

 

Stjärnspelarna

Stjärnspelarna i IK Baddeboda heter Liam lindegren med nummer 23 och William Berglund med nummer 17 på ryggen.

image

Klubbmärket

Han som grundade klubbmärket hette Alex Sjösted och då var han 45 år 1899. Klubbmärket gjordes om år 1968 av Oskar Nystad.

Deras derby

Deras värsta motståndare är lindevalla Ishockey . Det är deras derby. IK Baddebodas träningar är varje dag 18:00 – 20:00

Ungdomslagen

Det senaste året har vi fått in cirka 10 ungdomslag med 15-19 åringar. Våran framtid ser allt ljusare ut. Det finns en kille som spelar i ett av ungomslagen som vann en staty för att ha gjort en av dom bästa insatserna inom detta året.

image

CC0 public domain

Våran stolta arena

Våran arena heter Eastergard. Eastergard grundades samma år som det första klubbmärket. Våran arena har plats med 2658 invånare.

image

IK Baddeboda sporter.

vi har en klubb med innebandy som spelar i division 7. Dom ligger femma och ligger ganska stabilt. Vi har en tennisklubb som spelar i division 6 och ligger sexa och spelar ganska stabilt. Tack för din tid! Kolla in IK Baddeboda fotboll här

choach

huvudchoachen heter Henrik Sjöstedt och andre choachen heter David Nygren. Henrik sköter hela laguppställningen och vilka som får spela i olika kedjor och David ser till att alla har skydd och ser till att alla har klubbor. Baddebodas läkare heter Simon björk. Simon sköter om alla skador och ser till att dom har sakerna som alla behöver. Han kollar och så att alla har allting.

image