Baddeboda Tennis

Pixabay CC0 Public Domain
Pixabay CC0 Public Domain

Baddeboda Tennis

Baddeboda tennis ligger Sveriges minsta landskap östmanland.

Historia

Baddeboda tennis klubb grundades 1976. En av Sveriges bästa tennis spelare har växt up här i baddeboda och spelat i den här klubben. Sven Davidson är vår bästa spelare och växte up här i badeboda. Östmanland IK nåde inte toppen klubben blev tvungna att stänga år 2001 och sen des har dom inte dykigt up. Vi antar att dom gick i konkurs. Vi i baddeboda använder baddeboda tennis hall som vi har användt sen klubben startade. Vi började med 1 plan men nu har vi hela 6 stycken. Vi har också en ute plan som vi bara använder på sommaren. Den kallas BTKUP som står för Baddeboda Tennis Klubb Ute Plan.


Största Matchen Någonsin

År 2005 bjöd vi in en världens bästa spelare Roger Federer mot Sven Davidson. Matchen spelades på BTKUP. Matchen spelades i 5 set och resultatet blev 7-5 3-6 1-6 6-3 4-6 Federer vann efter en hård match den tog 3 timmar och 37 minuter.

Ungdomslaget

Ungdomslaget har en trupp på 23 personer med olika åldrar från 7-15. Vi har 2 tränare. Dom som är 7-10 år har träning måndag, onsdag och torsdag och tränas av Jonas. Dom som är 11-15 har träning Tisdag, Fredag, lördag och en spontan träning på söndag där man bara kör matcher mot varandra dom tränas av Olle.

Sponsorerna

Vi i Baddeboda är en av dom största klubbarna i Östmanland och därför så har vi dom flesta sponsorerna som finns i Östmanland. Vi sponsras av Baddeboda fiske och vi får ett fiskekort och får fiska i alla vatten som dom äger. Vi sponsras också av Baddeboda skidklubb och får åka skidor grattis i alla deras backar. Baddeboda fotboll ger oss VIP säsongskort varje säsong. Samma sak gör innebandyn, amerikanska fotbollen och ishockey. Vi får grattis jakt kort varje år om vi vill jaga. Polisen ger oss grattis skjut kort på polisstationen och ammunition. Vi får boka hockey hallen grattis närsomhelst om det inte är en träning eller en match.

Vi här i Baddeboda sponsrar alla varandra och stödjer varandra.