Fågelliv


Pixabay CC0 Public Domain
Pixabay CC0 Public Domain

Fåglar i Östmanland

I Sveriges minsta landskap Östmanland så har vi ovanliga och vanliga arter. Dom häckar oftast vid sjön Lacus magna det är en fin och fridfull sjö med bra natur.

Skogen

I Sveriges minsta landskap Östmanland finns en jätte fin skog brevid sjön ”Diu silva”. Det är helt fantastiskt att paddla i ”In diu flumen” på sommaren som är floden som rinner igenom diu silva. Och man kanske ser ett ”marlion” om du vill veta mer om marlion (klicka här). I denna skog finns det älgar, varg, räv, björn, hjort och hare. Det djur som man kan jaga i denna skog är vit älg och även andra rovdjur. Klicka här för att få reda på mer om (Diu silva) och (jakt).

Vanliga arter

Dom vanligaste fågelarterna i Sveriges minsta landskap är bofinken,björktrast och tornfalk och dom ovanligaste arterna är törnsångare,törnskata och göktyta. Det finns drygt 30-40 olika arter i Sveriges minsta landskap Östmanland.

Fågelskådning

Det är väldigt många turister/fågelskådare som kommer och vill se dom finna fåglar.
Det finns en fågelstation i Östmanland den ligger bredvid sjön Lacus magna om du vill läsa mer om den sjön så (klicka här). På andra sidan av den här sjön mitt i mot fågelstationen så ligger Östmanlands fiskeklubbe om du vill vet mer om fiskeklubben så (klicka här)

Fågelstation historia

Fågelstationen har funnits i många år och det är många fågelskådare som kommer varje år minst 98 personer per år.

Kontakta fågelstationen

Om du vill kontakta fågelstationen så kan du mejla till fångelstationen@ostmanland.se