Jakt

 

I Östmanland jagar man mycket vilddjur året runt. Anledningen att jaga i Östmanland är för att få bort vilddjur från gator också att göra våra städer säkra.  Det har hänt mycket bilolyckor med älgar,vargar m.m. Man jagar också för att få mat till folk som bor i Norrland . Men man får inte jaga tills djuren blir utrotade för då finns det inget rovdjur kvar i Sverige. Man måste också använda rätt vapen t.ex en ljuddämpare på gevär så man inte skrämmer någon . I Norrland äter människor mest vilt.

Regler:

Man måste använda vapen 50 kaliber till älg och ljuddämpare på gevär ska användas till varg och andra djur. Eftersom Marlion är ett fridlyst djur då får man inte döda Marlion . Om jägare råkade döda Marlion så får man straff att sätta sig i fängelse i flera månader för att de är Östmanlandsregler .

 

Jaktstugan:
Jaktstugan ser ut som en normal stuga där alla väggar är gjorda av timmerstockar. Den är alltid öppen för jägare när det är dags för jakt. Andra människor får inte gå in i denna jaktstuga för att det finns värdesaker där, t.ex. vapen. Jaktstugan är en väldig gammal stuga som byggdes redan 1924 av Erik Eriksson och hans jaktlag.

 

Public Domain